een nieuwe update vanuit bali! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Henny Jong - WaarBenJij.nu een nieuwe update vanuit bali! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Henny Jong - WaarBenJij.nu

een nieuwe update vanuit bali!

Door: Henny

Blijf op de hoogte en volg Henny

09 November 2011 | Indonesië, Batavia

Zo, weer eens tyd voor een update, de tijf vliegt razendsnel voorbij. Alweer over de helft al :-(
Zojuist een duiktrip voor morgen geboekt, wordt om 8u opgehaald en dan tot 18u vermaakt ;-) kga duiken bij mengjangang island, vlakbij t natuurpark in het noordwesten van bali. Een van de mooiste plekken om te duiken. Ben benieuwd wat ik nog weet, het is alweer 3 jaar geleden, Ko Tao (veel te lang)
Overmorgen ga ik snorkelen in amed, en heb ik een homestay middenin de rijstvelden, interesting!
Nu verblijf ik aan het strand in lovina. Bij een gezellige familie, die erg van een kletspraatje houdt, maar ondertussen daar ook genoeg mee verkoopt ;-)
Vandaag wezen;
- snorkelen (fantastisch, mooi koraal en geweldig gekleurde vissen, fel en zelf zwart met witte stippen)
- Dolfijnen spotten :-(
- hot springs, heel apart, bron van heet water midden op de berg, erg leuk!
- buddhistische tempel, mooi en rustig
- waterval; errug gaaf, kwam met onwijs veel kracht naar beneden zetten! Onderweg werd je helemaalgek van de kraampjes en als je zei dat je niets wilde, zeiden zei; later dan, op terugweg ja?!
NEE!
Wel heeerlijk vers fruit gekocht mmmm
Vanavond kip in bananenblad op en gister vers gevangen vis mmm
Eten is hier heerlijk!
Kan je ook letterlijk overal kopen, eet ook gewoon eten wat de locals bij dr kleine tentjes kopen, even better!
Heb al veel gedaan afgelopen2 wkn, maar moet helaas toch lombok laten schieten alsk nog paar dagen wil relaxen op gili- eilanden waar nxt wk zit. Zonsopgang, zonsondergang, tempels, natuur, cultuur, allemaal ecen mooi! Enige nadeel is het overal afpongelen, iedereen wil je wat (tot vervelend toe) verkopen. Kwam hier cd wk aan, stond letterlijk met 1 been in zand en stonden 3 vrouwen om me heen, een met coconutoi, massage en sarongs.. Ja ja
Over massage gesproken; gister regende het en ben ik bij een spa beland, heerlijk! 1 uur balinese massage, pedicure en voetbehandeling (auw al dat slipperlopen) en facial en hoofdmassage( 25e voor 3,5uur/4uur) super!!
Daarna droog en naar huis gelopen, door sloppenwijk, wat een verschrikkelijke armoede daar en een gigantische troep! Jeutje...
Maar iedereen, vooral de kids, groeten en lachten allemaal! BalineEn zijn overigens niet schoon in hun eigen land, zonde! En ik maar wachten totk n vuilnisemmer zie...
Afgelopen dagen ook mooie dingen zoals het uitkijkpunt tussen de 2 meren... Amazing!
Ubud was ook een erg leuk plaatsje, geraft (supergaaf en kreeg nog voorkeurbehandeling ook haha), gemountainbiked, gewoon gefietst, geshopt, hout en zilverstad geweest.. Moedertempel.. Monkey forrest (brutale beesten haha)
In kuta gesurft en de kliffen bezocht.. Ooj een geweldig uitzicht! Hot hot daar!" kuta is erg toeristisch, maar toch ook gezellig. In ubud en lovina hangt heel andere sfeer. Overal mensen van waar dan ook vandaan ontmoet en jact klopt, nederlanders kom je Overal tegen!!
Eogenlijk had ik nog meer van het balinese/indonesishche leven willen zien, maar je merkt dat t toch makkeliker is de gebaande wegen te pakken. Met se moubtainbike tour kom je wel wat van het dagelijkse leven tegen, maar toxh, de mensen zien de tour ook elke dag voorbij gaan..
Oke genoeg even voor nu, later meer!

• 09 November 2011 - 09:58

Ma En Pa:

hoop dat je casmeraatje vhet gedaan heeft kunnen we het ook zien